Реклама
14:05, 13 листопада 2014 р.
Кухни народов мира.
Реклама
Вовсе не обязательно покидать родной город, чтоб полакомиться превосходными блюдами мировых кухонь!
Мы предлагаем Вам окунуться в атмосферу колоритной Грузии вместе с рестораном «Тифлис», попробовать настоящую пасту с Terra Mare, ощутить настоящий вкус венгерской кухни с рестораном «Старый Замок», насладиться вкусом ароматных баварских колбасок с ресторацией «Славянскій Базаръ», попробовать пикантное блюдо китайской кухни от ресторана «Миксато», познакомится с национальным блюдом наших соседей поляков от ресторана «Гостинний Пан».
И, конечно же, не стоит забывать о самой колоритной в мире- о УКРАИНСКОЙ КУХНЕ.
Нет ничего вкуснее, чем традиционные блюда, знакомые с детства. Погрузитесь в настоящую закарпатскую и украинскую кухни вместе с ресторанами «Світлиця» и «Смачний Їжак»!
Блюдо итальянской кухни представляет Траттория TerraMare.
Траттория – это не просто красивое итальянское название, траттория – это формат заведения, в котором ресторанное обслуживание и превосходная кухня сочетаются с умеренными ценами и доступностью для всей семьи.
Среди представленных нами кулинарных изысков более двадцати видов пиццы, а также пасты, лазанья, каннелони, морские и мясные блюда, десерты, неповторимая кофейная карта и хлеб собственной выпечки.
Для приготовления наших блюд мы используем только высококачественные натуральные продукты без добавления пищевых добавок и красителей. Спагетти, равиоли, соуса мы готовим сами. La buona cucina….. хорошая кухня – это то, что мы хотим подарить вам. Чтобы вы не делали, где бы вы не находились, кусочек Италии всегда будет доступен Вам!
Блюдо от траттории TerraMare- ПАСТА «ПАРПАДЭЛЛИ»
Восхитительная паста с ароматными белыми грибами и пармезаном - небольшой подарок от шеф-повара Андрея Мезенева, участника проэкта «Адская кухня», для поклонников настоящего итальянского вкуса.
Употреблять пасту рекомендуется с красным вином, вкусовая мощность белых грибов раскроется в паре именно с этим напитком.
Бесподобно подчеркнет вкус блюда красное вино LeonardoChianti или же NeroDiablo.
La buona cucina… говорят итальянцы
Хорошая кухня… говорим мы
Добро пожаловать в ТРАТТОРИЮ TerraMare!
проспект Коцюбинского, 76-а
+380 (93) 158 00 77; +380 (432 ) 27 53 89
Одну із найсмачніших страв польської кухні представляє ресторація «Гостинний Пан»!
«Тож в одному селі біля Познані жив собі пекар. І був то скупердяй, яких світ не бачив. Всі, хто його знав в один голос казали, що за добрі гроші він й власну матір би продав. І цей пекар крім пекарні тримав в селі ще й корчму.Подавав в ній розбавлене пиво, смердючу горілку, а їжа була ніяка. Ошукував на чому тільки можна. Людям це сильно не подобалося, і вирішили вони найняти одного ненажеру, щоб провчити корчмаря.
Тож одного разу в корчму зайшов таємничий чоловік з великою скринею та мішком золота. І поспорив він з корчмарем, що без ризику для організму з’їсть найгірший суп, який би не приготував корчмар. Ставками були корчма та рецепт найгіршої страви проти мішка золота. Корчмареві засвітилися очі від відчуття легкої поживи, і вирішив він приготувати якусь зовсім нестравну баланду. Взяв прокислі рештки закваски на житній хліб, залив їх окропом, вкинув для несподіванки кілька овочів, поклав приготовану до коптіння сиру ковбасу, ледве що приправлену, додав старі засохлі гриби, з яких колись забули приготувати соус до печені, вкинув куска засохлої і вже зеленкуватої копченої шинки. Щоб забити запах додав 2 зубки часнику, а на кінець нарвав лободи, що росла за хатою, і теж додав до супу. І подав своє «творіння» на вечерю. Яким же було його здивування, »коли таємничий гість з’їв кілька мисок прицмокуючи, а ще й інші гості захотіли її спробувати. Суп був смачнючий!
Так хитрий пекар-корчмар втратив корчму і рецепт на суп. І під страхом прокляття мусив виїхати з села. Він продав хату і виїхав в Сілезію, де знову відкрив корчму, але щоб не бути проклятим, замінив в рецепті житню закваску на розсіл з квашеної капусти, але це вже зовсім інша історія…».
Вул. Генерала Арабея, 3а
(0432) 35-04-54
їжак
У Кафе «Смачний ЇЖАк» ви можете корисно та швидко пообідати за доступною ціною. Завдяки сучасному технологічному обладнанню, страви приготовлені для вас, максимально зберігають поживність і корисність. Кафе працює з 9.00 до 17.00 .за адресою вул. Соборна 59 ( приміщення міської ради), вул . Чкалова 40 ( приміщення училища культури і мистецтв ім.Леонтовича).
Не має на світі людини, яка працюючи цілий день не хотіла б смачно та корисно поїсти. При купівлі продуктів у черговій гарній упаковці подумайте, може, її краще замінити гарячим обідом. Вибір за вами. Головне, щоб ви завжди були сповнені сил та енергії.
Саме тому, запрошуємо вінничан та гостей міста зі смаком , а головне корисно пообідати та спробувати страви українського походження у кафе «Смачний ЇЖАк».
Кухарі цього кафе мають характерний стиль приготування їжі, практику і традиції, які пов'язані з українською культурою. Адже в українській кухні дуже багато продуктів зазнають складної теплової обробки — спочатку їх обсмажують або варять, а потім тушкують або запікають. Це є найбільш відмінною рисою технології української кухні.[] Складна теплова обробка дає змогу зберегти аромат страв і надає їм соковитості. Велика кількість страв (крученики, фарширована птиця й запечені овочі, .) приготовляються у шпигованому і фаршированому вигляді. Особливо смачні і корисні комбіновані страви з м'яса та овочів — голубці з м'ясом, борщ, рагу овочеве, а також неймовірно корисні салати з овочів українського походження. Українські страви відомі своєю різноманітністю та високими смаковими якостями
Наш вибір у кафе «Смачний ЇЖАк»- це гороховий суп з грінками, салат «вінігрет», фруктовий узвар та рум’яний хліб.
Традиційно , зі смаком, а головне- натурально та корисно, адже всі інгредієнти - українського походження!
Гороховий суп – 6,00грн
Салат « Вінігрет» - 5,50грн
Узвар – 3,00грн
Хліб-0,50 грн
Ціна – обіду 15,00грн.
Кафе « Смачний Їжак» про якість вашогообіду!
Адреса: м. Вінниця, вул. Соборна, 59 (приміщення міськвиконкому) та вул. Соборна, 70 (приміщення обласної державної адміністрації)
Кафе на Чкалова:
Адреса: м. Вінниця, вул. Чкалова, 40 ( в приміщенні училища Культури і мистецтв ім. Леонтовича)
Тел.: (067) 765-50-25.
Теплый климат, полноводные реки и моря богатые рыбой издревле определяли рыбную кухню, как важнейший компонент кухни вообще. Азиатские способы приготовления маринованной и слегка обжаренной рыбы имеют возраст в несколько тысяч лет. Древние китайские поварские книги четко указывали на сложившиеся рецепты приготовления речной или морской рыбы. В них прописаны сочетания рыбы и приправ, рыбы и овощей, рыбы и соусов. Сочетание вкуса рыбы и кисло-сладкого соуса с давних времен позволяло азиатским народам изменять пресноватый вкус отварного риса или обычных овощей. Во многих уездах Китая некоторые рыбные блюда считаются праздничными и обязательными к застолью. Блюда из рыбы под соусом обрели заслуженную популярность во всем мире.
И наше блюдо под названием "Рыба - виноград" не стала исключением. Она сразу же покорила наших посетителей одновременно изысканностью вкуса и простотой задумки.
Ее пикантный вкус и нежная текстура подходят как для обеда в кругу семьи так и для романтичного ужина. Приглашаем и Вас попробовать это блюдо в нашем ресторане!
Банош – душа закарпатської кухні, кулінарна візитна картка Карпат. Банош -це своєрідна каша з кукурудзяного борошна з бринзою і шкварками. У стародавні часи це блюдо вважалося їжею бідняків, його готували, коли залишалося тільки трохи сметани (вівці та корови були майже у всіх) і кукурудзяної крупи. Тепер без баноша не обходиться ні одна хижа і жодне застілля цього чудового гірського краю.
З виникненням цієї страви пов'язана легенда. Один гуцульський пастух на ім'я Банош допізна затримався в горах, де його застала негода. Дружина чекала його вдома і не знаходила собі місця від занепокоєння. Вона так хвилювалася, що забула набрати в струмку води для приготування каші. Тоді вона приготувала кукурудзяну кашу з того, що було в їхній хижі - з борошна і домашніх овечих вершків, молячись при цьому, щоб чоловік повернувся живим і неушкодженим. Коли страва була готова, пролунав довгоочікуваний стукіт у двері: на порозі стояв пастух, що благополучно спустився з гір. Коли він сів за стіл вечеряти, то був вражений смачним, густим і насиченим смаком звичайної страви. А щаслива дружина тільки й могла що примовляти: «Їж, Баношу, їж!» Чутки про новий чудову страву швидко поширилися по гірських селах і каша, яка отримала назву «банош» перетворившись в національну страву.
Запрошуємо до ресторану «Світлиця» (м.Вінниця, вул. Пирогова,157) посмакувати справжнім закарпатським баношем.
Бажаємо всім файних гараздів!
Смачного!!
Одну із страв німецької кухні представляє комплекс Славянскій Базаръ «Ресторація»!
Німеччина славиться ароматними та апетитними ковбасками. Найсмачнішими у Вінниці по праву вважаються м’ясні сети від «Ресторації», приправлені прянощями та травами. Вас вразить великий вибір м’ясних страв: стейки з індички, рулети, різноманітні ковбаски.
Апетитні ковбаски подають з різноманітними соусами, виключно власного приготування.
Приходьте до «Ресторації» і Ви зможете насолодитися не тільки м’ясними сетами, а й найсмачнішими стравами української та європейської кухонь.
Якщо ж Ви бажаєте здивувати гостей вдома, до Ваших послуг take away. Просто завітайте до нас і впевніться в бездоганній якості приготування кожної страви та гостинності «Ресторації»!
Хмельницкое шоссе, 21
+380 (432) 69-05-88,
+380 (96) 820-02-20,
+380 (96) 446-81-88,
+380 (63) 311-90-59
Вінгерську кухню представляє ресторанний комплекс «Старий Замок».
Історія бограча , наскільки її можна простежити, охоплює щонайменше три тисячоліття. Бограч пройшов разом із праугорським плем'ям шлях від Уралу й уральських степів через царство хазарів, Кавказ, уздовж північних берегів Чорного моря й далі через пів Європи до Дунаю...
Жив якось собі один бограч...
Так повинні були б починатися розповіді про угорську, а відповідно, й частково закарпатську кухню. Це була б історія про простий казан, що супроводжував угорців з початку їхнього історичного шляху.
Карой Гундель
Точно невідомо, що готували кочові племена у своєму похідному казані. Але ясно, що це була їжа, яку варили із припасів, – відвареної, порізаної, висушеної на сонці і потовченої на порошок яловичини чи конини, а також зібраних трав, коренів і грибів.
Серед трав і коренів – кульбаба, молоді листя кропиви, м'ята, вербена і яловець. Цибулю – а можливо, й часник – мадяри знали ще на своїй історичній батьківщині. Паприка – один з найголовніших інгредієнтів сьогоднішнього бограчу – потрапила в казан ще в 16 столітті. Історія розповідає, як славнозвісний одноокий турецький яничар Юхемджак наказав двом угорським полоненим – священику й кучерові – приготувати вечерю для турецьких солдатів. Поки священик поміщав величезний казан з водою на вогонь, кучер натренованою рукою здер шкуру з ягняти й розрубав тушу на шматки. Священик вкинув м’ясо у воду, додав корені та цибулю, а також досипав у казан величезну кількість якоїсь червоної турецької приправи, яку турки постійно возили з собою.
Яничар покуштував страву і загорлав, мов навіжений:
– Хай сьоме пекло проковтне вас!!!! Скільки паприки додали ви до м’яса?!! – а потім ще довго бігав по табору з висолопленим язиком.
Бограч віддали полоненим, на їхню превелику радість, позаяк турецьке військо навідріз відмовилося його їсти. З тих пір мадяри завжди додавали до бограча дуже багато паприки, аби турки не могли його з’їсти.
Традиція готувати бограч дуже гострим залишилася й до нині.
Бограч – вдома на плиті не готують, це обумовлюється самою назвою, яка з угорської "bogracs" так і перекладається – КАЗАНОК. Пишеться і читається це слово через "Ч", а не через "Ш", тому обзивати його словами "бограш, богрош" і т.і. є помилкою.
шоссе Гніванське, 100, 6-ий кілометр Гніванского шосе
+380 (432) 69-45-14
Представник грузинської кухні – ресторан «Тифліс»!
Хачапурі- гордість Грузії. Аджарське хачапурі- це дещо особливе, не схоже на всі інші.
За своєю формою воно нагадує човника. Хрустка скоринка, соковитий сулу гуні і , традиційно, сирий жовток посередині та шматочок вершкового масла поєднують в собі гармонію смаку.
Найкращим доповненням до нього є келих червоного, терпкого вина.
Театральна вул., 20,
+38 (0432) 657-357
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
14:44
Вчора
ТОП новини
Оголошення
12:28, 18 грудня
1
14:27, 16 грудня
12
17:19, 19 грудня
10:38, 17 грудня
21
live comments feed...
Коментарі