Цей рецепт додає класичному тірамісу пряного аромату завдяки імбирному печиву.
Тірамісу з імбирним печивом
Інгредієнти:
- Вершки жирністю 33% – 600 мл
- Цукрова пудра – 50 г
- Маскарпоне – 500 г
- Кава (свіжозварена) – 250 мл
- Лікер амаретто – 100 мл
- Тонке імбирне печиво – близько 500 г + для прикраси
- Какао-порошок – 2 ст. ложки
Приготування:
- Приготуйте крем. Збийте холодні вершки з цукровою пудрою до щільних піків. Обережно вмішайте маскарпоне лопаткою, щоб отримати однорідний крем.
- Змочіть печиво. У неглибокій мисці змішайте каву з лікером. Занурте імбирне печиво у рідину на 1–2 секунди. Викладіть його на дно форми. Якщо хочете зробити десерт порційним, використовуйте невеликі креманки чи склянки
- Зберіть десерт. Покрийте шар печива кремом. Продовжуйте викладати шари, чергуючи печиво та крем, доки форма не заповниться. Останнім шаром має бути крем.
- Охолодіть. Помістіть десерт у холодильник на 2–3 години, щоб він добре просочився.
- Перед подачею посипте тірамісу какао-порошком через сито і прикрасьте шматочками імбирного печива.
Якщо у вас немає лікеру амаретто, його можна замінити на інший горіховий або ванільний лікер.
Для прикраси можна також використовувати свіжі ягоди, наприклад, малину або журавлину, які додадуть десерту яскравих кольорів.
Інформує weukraine.tv