"The Best Cook": у Вінниці відбувся фінальний етап конкурсу серед кухарів. Хто переміг

У Вінниці 15 грудня відбувся фінальний етап конкурсу серед кухарів "The Best Cook". Стартував проєкт місяць тому. З 23 претендентів до фіналу дійшли шестеро кухарів. Переможцем став Назар Вітюк. Він отримає 50 тисяч гривень.

У Вінниці захід проходив вперше. Конкурс зініціювала громадська організація "Вінницька асоціація гостинності Хліб-Сіль". Мерія підтримала. Понад 113 тисяч гривень із міського бюджету виділили на призовий фонд. Про це Суспільному розповіла очільниця ГО Інна Кривешко. У такий спосіб, каже, хочуть популяризувати професію кухаря. Всього заявки на участь у конкурсі отримали від 23 претендентів віком від 16 до 37 років.

За годину учасники мали приготувати одну страву, інгредієнти до якої дізналися за мить до початку випробування. У чорних ящиках по 5 інгрідієнтів.

Окрім нутрії, учасники отримали гарбуз, амарант, обліпиху та білий шоколад. Готували страву української кухні.

Оцінювало страви журі у складі трьох осіб. Один представник із міськради та двоє шеф-кухарів із Києва.

"Найкращим кухарем" став 21-річний Назар Вітюк. Говорить, кухарем працює 4 роки. Розповідає, як саме готував нутрію.

Призових 50 тисяч гривень, каже, витратить на власне весілля, яке запланував на літо 2022 року. Друге місце і приз у розмірі 30 тисяч гривень віддали Дмитру Палевському. А ось 15 тисяч гривень і третє місце здобув Олег Зінько.

Джерело