В невеличкому селі Василівка, що на Поділлі Олександр Джига створив ферму. Окрім овочів та фруктів, чоловік успішно вирощує там коштовні гриби — трюфелі.
Про це ідеться в сюжеті ШоТам.
Трюфель — це гриб, що є відомим делікатесом, який має пікантний смак та незвичайний аромат.
Коли фермер дізнався, що прямо-таки ходить по делікатесу, ціна якого вимірюється тисячами євро за кілограм, то активно взявся за розвиток бізнесу, сподіваючись відродити трюфельну справу на теренах України.
«Усі сили та ресурси вкладаю у трюфельний бізнес. Справу разом із родиною та друзями довелося починати з нуля. Коли взнали ціну трюфеля, одразу помінялося ставлення», — каже Олександр.
Трюфеля в цьому році чоловік один раз тільки їв, бо гості приїхали, треба було пригостити. Чоловік зазначив, якось тримаєш в руці і думаєш: поїсти трюфеля чи заробити.
«Ми хочемо все узаконити, щоб була ліцензія, генетичний паспорт, щоб ми могли експортувати, офіційно продавати. Тому намагаємося кожну копійку зекономить», — додав фермер.
Чоловік мріє, аби його село мало певну фермерську спеціалізацію, як капустяні теплиці у деяких закарпатських селах, де мешканці розташовують їх майже у кожному дворі. Зазначає, для цього є всі можливості: багата земля, не надто жорстка система оподаткування.
Фермер Олександр Джига переконаний, що у селі можна заробляти дуже багато, якщо до справи підходити з розумом і бути готовим вкладати гроші й ризикувати. Крім того, слід виходити за межі власного городу та продумувати, як краще реалізувати свій продукт.