Студенти вчили вінничан складати серветки та оздоблювати торти (ФОТО)

22 березня о 13.00 у Вінницькому Центрі професійно-технічної освіти та харчових технологій проводили майстер-класи. Бажаючі могли навчитись правильно сервірувати стіл, нарізати овочі та фрукти, зав'язувати хустки і шалики та інше.

За словами старшого майстра Лесі Клименко, учні показали, які уміння й навички придбали за час навчання.

"Усі, хто приймав участь у майстер-класах, дивувалися: "Виявляється, все так просто!". Але насправді майстерність потребує певних зусиль і праці. Нашими дітьми ми можемо пишатись. Всі бачили їхні кулінарні шедеври, вміння оригінально упаковувати подарунки та інше", - зазначила вона.

Розпочався День відкритих дверей конкурсом барменів, які показали майстерність у приготуванні коктейлів.

"Дівчат-продавців непродовольчої групи ми навчаємо гарно зав'язувати хустки, шарфики та краватки. Адже вони мають допомогти покупцеві у виборі певного товару, підказати стиль та колір", - пояснила майстер виробничого навчання Любов Грушко.

Зацікавились присутні майстер-класом у складанні серветок, майже всі спробували свої сили у цьому. Також гості із задоволенням ліпили прикраси на кондитерські вироби та фігурно нарізали овочі.

"Декорувати торти можна сумішшю желе та цукрової пудри з додаванням барвника. Добре вимішуємо і можемо ліпити будь-які квіточки, листочки абощо. Желатинове тісто може не загусати півдня. А готові вироби слід просто просушити", - зауважила студенткаМарія Мельник.

Презентували учні також кулінарні та кондитерські вироби, фруктово-молочні коктейлі та десерти. Усіх бажаючих запрошували скуштувати каву та фрукти, вмочені в шоколадний фонтан.

"День відкритих дверей розрахований на школярів-випускників. Але, на жаль, їх мало прийшло. 11-класники йдуть у вузи, а 9-класників вчителі просять іти у 10-й", - казали працівники Центру.

Студенти вчили вінничан складати серветки та оздоблювати торти (ФОТО), фото-1
Новини компаній
15:00, 10 березня
Новини компаній
13:00, 5 березня